عالم الابداع
السلام عليكم

أهلا بكل من زار منتدانا الغالي...أخي/أختي نتمنى لكم قضاء أحلى الأوقات معنــا مع تحيات

إدارة المنتدى

عالم الابداع

 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  س .و .جس .و .ج  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
المواضيع الأخيرة
» المنتدي للبيع
من طرف ოɾ.მհოєძ السبت أغسطس 24, 2013 7:15 pm

» مكونات وطريقة صنع صينية خضار مشوية بالفرن
من طرف ოɾ.მհოєძ الخميس أغسطس 15, 2013 10:09 pm

» سمك محشي و مشوي في الفرن
من طرف ოɾ.მհოєძ الخميس أغسطس 15, 2013 10:09 pm

» الفوائد الطبيه للـ الكاكاو والذره والروائح العطريه الطبيعيه
من طرف ოɾ.მհოєძ الخميس أغسطس 15, 2013 10:09 pm

» الريحان الكافوري (Ocimum canum)
من طرف )~HeRo~( السبت أغسطس 10, 2013 1:15 am

» شوربة القرع المشوي
من طرف )~HeRo~( الجمعة أغسطس 09, 2013 6:26 pm

» طريقة عمل كبة الشمندر
من طرف )~HeRo~( الجمعة أغسطس 09, 2013 6:26 pm

» عصير رومانسي لليله رومانسيه
من طرف )~HeRo~( الجمعة أغسطس 09, 2013 6:25 pm

» عصير الملوك
من طرف )~HeRo~( الجمعة أغسطس 09, 2013 6:25 pm

» الشاي بماء الورد
من طرف )~HeRo~( الجمعة أغسطس 09, 2013 6:24 pm

» الشاي بالطريقه السعوديه
من طرف )~HeRo~( الجمعة أغسطس 09, 2013 6:24 pm


شاطر | 
 

  طريقة عمل طاجن الكفتة الارز بالحمة + عمل عجينة الكفتة فى البيت بالتفصيل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
)~HeRo~(
مقاتل/ة نشيط/ة
مقاتل/ة نشيط/ة
avatar

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 162
نقاط التميز : 482
تم شكره : 0
تاريخ التسجيل : 09/08/2013
العمر : 21

مُساهمةموضوع: طريقة عمل طاجن الكفتة الارز بالحمة + عمل عجينة الكفتة فى البيت بالتفصيل   الجمعة أغسطس 09, 2013 2:52 pm




صباح النور وعبير الزهور على اخواتى الغالين فى بيت حواء الكرام

وحشتونى وحشانى ركن المطبخ من زمااااااااااااااان مانزلت فيه شئ بس

اليوم ان شاء الله انزلكم وصفتى لطاجن الكفتة الارز فى الفرن لمحبى كفتة الارز

ان شاء الله تنال رضاكم


اولا / المقادير عجينة الكفتة


نصف كيلو لحم احمر

كوب ارز مغسول حولى نصف كيلو // 2ملعقة مكرونة ناشفة

بصل // بعض فصوص الثوم

واحده طماطم // شبت ويقدونس

فلفل / كمون / شطة / وملح



وهنا صورت المقادير لزوم عجينة الكفتة





هنخلط جميع المقادير مع بعض









وناخدهم ونروح على المفرمة




ونفرمه الكفتة كويس وبتكون بهذ الشكل





وبعد مانكور الكفتة نخلط نصف كيلو طماطم فى الخلط لزوم لصلصة الطاجن






نجي لعمل الصلصة

تقطع بصلة متوسطة وتحمر فى معلقة سمن

ثم يضع الحم المقطع مكعبات الى البصل ويشوح قليل ثم تضاف عصير الطماطم

والفلفل وكمون وشطة وقليل من بهارات الحم ومعكب المرق











ونترك الطماطم حتى تتسبك وتنضج الحم نصف النضج




وهنا بعد ماتسبكت الصلصة





وهنا نيجب الطاجن الفخار ونضع طبقة من الحم ثم طبقة من كور الكفتة وهكذا حتى انتهاء من المقدار

ولمحبى الحار نضع قرن فلفل حار او ازيد






ثم يضع الطاجن فى الفرن حتى تنضج الكفتة وتكمل الحم استواء كل ما يشرب الطاجن الصلصة ضيفى له قليل من الماء واذا كان عندك مرق لحم ضيفى له يكون احسن



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل طاجن الكفتة الارز بالحمة + عمل عجينة الكفتة فى البيت بالتفصيل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عالم الابداع :: الأسرة :: الأسرة :: مطبخ black cat-
انتقل الى: